foto hoofding website klein2

Beste golfers,

De nieuwe tee box markers zijn afgelopen week op onze golfbaan geplaatst. Met dank aan de sponsor Rudi Debondt ( CAT) .Daarmee behoren de traditionele afslagplaatsen voor heren en dames definitief tot het verleden. De golfbaan is vanaf heden ook Qualifying.  

Tee It Forward !

Conform de internationale afspraken vind je op de Lilse Golf vanaf dan 3 afslagplaatsen die elk overeenstemmen met een bepaalde (18 holes) lengte van onze baan:

Roze: 2916 m
Rood: 4004 m
Blauw: 4304 m

 

De bedoeling van Tee It Forward is dat iedereen vanaf tees speelt die bij zijn/haar spelniveau aansluiten, zodat de golfronde uitdagend en leuk is voor spelers van elk niveau. Banen spelen van de juiste lengte zal helpen om meer en langer plezier te hebben van het golfspel.

Door meer naar voren op te teeën zal je nu wél met twee goeie slagen op de green van die PAR 4 raken. En zo hoort het toch in golf, niet? Bovendien ontdek je de baan ook op een heel andere manier. Plots vormt die verre bunker wél een obstakel of komt die waterhindernis helemaal anders in je spel te liggen…

In de USA wordt al langer geëxperimenteerd met Tee It Forward. Statistieken tonen aan dat 56% sneller speelt, 83% kortere ijzers naar de green slaagt, 85% meer plezier heeft aan hun rondje en 93% opnieuw voor de Tee It Forward-optie zou kiezen.

Hoeveel strokes krijg je voor een bepaalde tee kleur?

We stappen af van het principe dat een kleur voor een bepaald geslacht (M/V) bedoeld is. Zowel dames als heren krijgen voor elke tee kleur aangepaste strokes. De nieuwe handicaptabellen met je course handicap en de bijhorende strokes voor elke tee kleur vind je aan het uithangbord in het clubhuis. Je vindt ze ook op de Lilse Golf & Country website.

Uiteraard speel je de volledige ronde steeds vanaf dezelfde kleur tee box.

Hoe bepaal je welke tee kleur bij jou past?

Starters met handicap 54 tot 50 gebruiken verplicht de roze tee box.

Vanaf handicap 49,9 mag je vrij kiezen vanaf welke tee box je speelt. We adviseren echter ten stelligste om pas vanaf een meer naar achter gelegen tee box te spelen vanaf het moment dat deze aansluit bij je spelniveau.

Als vuistregel bepaalt de gemiddelde afstand van je drive (gemiddelde afstand van 3 ballen waarbij er 2 op de fairway blijven) de lengte van de baan die het meest geschikt is voor jouw spelniveau.

Gemiddelde drive ≤ 115 m: roze tees
Gemiddelde drive 116-167 m: rode tees
Gemiddelde drive ≥ 167 m: blauwe tees

EDS

Een Extra Day Score (EDS) kan vanaf heden dan ook gespeeld worden om zodoende uw handicap te kunnen verbeteren. Let op; de marker dient een minimale handicap van 36.0 te hebben.  U dient bij uw reservatie van een starttijd direct aan te geven of u een EDS wenst te spelen. 

Aan de slag ermee!

Test het binnenkort zeker eens uit in een vrij rondje. Ontdek onze golfbaan op de Tee it Forward-manier en ondervind zelf wat dit doet met je golfspel. Wij zijn overtuigd van méér beleving met minder meters!

Sportieve groet

Geert Geuens

Captain Lilse Golf & Country

icon settings